BEACH HOUSE

El Gouna, Egypt

ROCK CREEK

Cypress, Texas

 

The owner wanted the entry sequence into this prime residential real estate development in Houston to be iconic, separating itself visually from others around it.  To that end, Rialto Studio designed a complex series of walls, waterfalls, and streams that engage the visitor from the first moment of arrival and accompanies one throughout the development.  Stream beds and flowing water parallel the roadways, punctuated occasionally by waterfalls and ponds.  Walking paths are aligned with the landscape improvements.  Lighting, signage, and lush plantings supplement the thematic drama of one’s arrival at Rock Creek.  Residents can often be found in the amenity center resort-like swimming pool, which lends itself to the entry design, or the extravagant playground structure located a few steps from the pool.

 

<

RIALTO STUDIO

LANDSCAPE ARCHITECTURE